O nama

Globalprojekt d.o.o. osnovan je 1998. godine u Bihaću i predstavlja nastavak postojanja slične firme, koja je bila osnovana 1991. godine u Banja Luci.

Naša firma registrovana je za obavljanje poslova projektovanja, nadzora i vještačenja u oblasti mašinstva. Razvili smo vlastitu konstrukciju mašine za pakovanje u termoskupljajuću foliju još 1991. godine i te iste godine prvu mašinu smo isporučili za firmu Vitaminka, Banja Luka. Do danas smo puno uradili na daljem razvoju i savršavanju familije mašina za pakovanje u PVC, PE i PP foliju. Tako smo dobili niz konstrukcionih rješenja poluautomatskih i automatskih mašina za pakovanje različitih proizvoda. Istovremeno radimo na razvoju novih vrsta mašina za pakovanje proizvoda na paletama.

Također radimo različite analize i procjene u oblasti mašinstva i vršimo stručno prevođenje tehničke dokumentacije sa njemačkog i engleskog jezika. Za prehrambenu industriju razvili smo male proizvodne linije za konzerviranje voća, povrća, gljiva i drugih šumskih plodova.

Drugo područje naše djelatnosti je izrada projektne dokumentacije za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju.

Naša su najbolja referenca naši klijenti među kojima su i vodeći prerađivači i proizvođači hrane u BiH poput Vitaminke iz Banja Luke i Meggle mljekare iz Bihaća za koje smo izradili nekoliko mašina i dijelova postrojenja.

Svim zainteresiranim kupcima u mogućnosti smo ponuditi rješenja prema specifičnim zahtjevima, kako u pogledu kapaciteta mašina i postrojenja tako i u slučaju njihovih tehničkih karakteristika.

 

 

PROJEKTOVANJE | PRODUKCIJA | NADZOR | VJEŠTAČENJE

GlobalProjekt d. o. o.
GlobalProjekt d. o. o.
GlobalProjekt d. o. o.
GlobalProjekt d. o. o.